Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Echte (en sexy!) mannen zijn planteneter - 7 overtuigende redenen

door Boele Ytsma op 31 augustus 2016 om 20:52 over , , en
31 aug

Het is waar: ik kom meer vrouwen tegen die planteneter zijn dan mannen. Het is ook zichtbaar in mijn adressenbestand, tijdens mijn lezingen en in mijn mailbox: het zijn vooral vrouwen die zich bewust worden dat de plantaardige lifestyle de toekomst heeft. Maar ik ben een man. En ik zie gelukkig steeds meer mannen opstaan en inzien dat juist de bewuste, sterke en zelfbewuste man voor planten zou moeten kiezen. Ik geef je zeven redenen.

1. Planten eten maakt je sterker

Mannen willen graag beter en sterker worden. Mannen zijn competitief. En dat is prima. Het is dé reden om plantaardig te gaan eten. Je wordt er sterker er vitaler van. Duursporters merken het aan hun hersteltijd en hun vermogen om langer door te gaan. Krachtsporters zien hun vetpercentage zakken en hun vermogen toenemen. Daar hoef je niet meer voor te trainen, daar hoef je alleen maar anders voor te eten!

Het verhaal van krachtpatser Fedor Kerstiens is veelzeggend in dit verband. Het begon voor hem met een weddenschap met zijn sportschoolvrienden. Zij wisten zeker dat je zonder vlees en eieren kracht zou verliezen. Fedor wilde uit nieuwsgierigheid dat wel eens ervaren. Dus ging hij een maand plantaardig eten – voor de lol. Het koste hem geen kracht. Het werd een half jaar en een jaar en tot verbazing van hem en zijn vrienden, verloor hij niet alleen geen kracht, hij werd zelfs sterker dan ooit.

2. Planten eten voorkomt en geneest erectieproblemen

Ongeveer 14 procent van de mannen in Nederland heeft last van erectiestoornissen. We hebben het dan over het structurele onvermogen om een erectie te krijgen of te houden. En hoe ouder we worden, des te hoger het percentage mannen met problemen. Bij mannen tussen de 51 en 60 jaar gaat het om 24 procent; tussen de 61 en 80 jaar is het zelf 41 procent.

Ik kreeg een mail van een man van 73 jaar. Hij vertelde dat hij dankzij het plantaardige eetpatroon inmiddels niet alleen al zijn medicijnen kon laten staan, maar ook de viagra niet meer nodig had. ‘Ik voel me op dat gebied weer een échte man’, schreef hij.

De reden is niet moeilijk te bedenken. Groente en fruit maakt ons bloed ‘vloeibaarder’ en onze aderen schoner. Het leidt dus tot een betere doorbloeding van alle delen van het lichaam – ook het mannelijk geslachtsdeel dat voor een goed functioneren volledig afhankelijk is van een optimale doorbloeding.

Overigens hebben mannelijke planteneters vaak ook een groter libido. Laat ik maar gewoon open zijn: ik heb het zelf gemerkt. Ik ben 47 jaar en heb nu vaker en langer seks dan ooit tevoren. Dat maakt een einde aan de mythe dat vetrijk en dierlijk voedsel nodig is voor hoge testosteronniveaus. Niet de vleeseter, maar de planteneter heeft de grootste sexdrive!

3. Planteneten maakt aantrekkelijker

Mannen, laten we eerlijk zijn: we zijn ijdel. We willen er graag goed uitzien. Wel, dit is het geheim: gezondheid en vitaliteit maken je aantrekkelijk. Planteneters gaan glanzen van energie, kracht en vitaliteit. Je huid wordt jonger, je gezicht krijgt weer glans en kleur, je ogen worden helderder, haaruitval stopt. Vrijwel elke planteneter krijgt na verloop van tijd de reactie ‘Goh, wat is er met jou gebeurd? Je ziet er veel jonger uit’.

Een jonge dertiger schreef mij dat zijn leven totaal veranderd was door het planteneten. Hij verloor meer dan 30 kilo gewicht en onderging een totale transformatie. Hij schreef mij: “Vrouwen tonen massaal belangstelling en dat is een vreemde gewaarwording als je dat nog niet eerder in je leven hebt meegemaakt”, schrijft hij.

Zolang vrouwen onder planteneters in de meerderheid zijn is een keuze voor een plantaardige lifestyle ook nog eens heel slim voor de zoekende man: duizenden vrijgezelle en bewust etenden vrouwen zijn op zoek naar die sterke en bewuste man die staat voor een lifestyle van vitaliteit en mededogen. Je hebt keuze! 

4. Planten eten helpt kanker en hart- en vaatziekten voorkomen

Doodsoorzaak nummer 1 bij mannen is tegenwoordig kanker, op de voet gevolgd door hart- en vaatziekten. Mannen hebben een kans van 1 op 2 in hun leven kanker te krijgen – dat wil zeggen: als ze het gewone westerse eetpatroon volgen. Zodra ze plantaardig gaan eten worden die risico’s ingrijpend verlaagd – bij kanker wel met meer dan 70% en bij hart- en vaatziekten zelfs tot bijna 100%. Dat zijn cijfers die geen uitleg meer nodig hebben.

Mannen gaan vaak zuiniger om met hun auto of motor dan met hun lijf. Ze zullen geen diesel tanken in hun benzineauto en zeker geen onderhoudsbeurten overslaan. Waarom dan wel ‘brandstof’ in je lijf gooien waar het ziek van wordt? Kies voor het voedsel dat je sterk en vitaal houdt tot op hoge leeftijd!

5. Planten eten laat je helderder denken

Mannen zijn denkers. Onze hersenen vragen 20% van de totale energiebehoefte en wel in de vorm van glucose. De beste bron van deze energie is koolhydraatrijk voedsel: groente en fruit. Beginnende planteneters merken vaak al binnen een paar dagen verschil: ze worden helderder in hun hoofd. Je wordt een betere denker!

Overigens zijn mannen niet alleen denkers. Een echte man durft zich ook te openen voor zijn gevoel en te luisteren naar de signalen van zijn lichaam. En ook dat gebeurt als je plantaardig gaat eten. Mannen ontdekken hun blokkades en kunnen die opruimen. Een man stuurde mij onlangs deze vraag: “Heb je wel eens van mensen gehoord, dat overgaan op een veganistische leefwijze […] verdrongen emotionele conflicten weer kan oprakelen? Zo werkt het bij mij althans wel”. Ik kon hem geruststellen: ja, dat gebeurt heel vaak!

6. Planten eten maakt verschil

Mannen willen resultaten zien en worden daardoor gemotiveerd. Wel, alleen daarom zal zou elke man planteneter moeten zijn. Het is dé lifestyle die verschil maakt. Je wordt zichtbaar en voelbaar gezonder, jonger en vitaler. Je leeft de oplossing voor de grootschalige wreedheid in de bio-industrie, je draagt substantieel bij aan de oplossing van het milieuvraagstuk, je leeft de lifestyle die de mondiale voedselschaarste (en dus honger!) kan oplossen. Meetbare en zichtbare resultaten.

Veel mannen worden tegenwoordig aangesproken door het Oerdieet of Paleodieet: eten als de oermens! Dat klinkt stoer. Je ziet jezelf gespierd met een knuppel of speer achter een mammoet aan rennen… Maar het is een naïeve lifestyle: de oermens bestaat niet meer en de wereld is ingrijpend veranderd. We willen niks van die oermens overnemen: niet zijn morele waarden, niet zijn korte levensverwachting, niet zijn leven zonder comfort – waarom dan wel zijn menu?

Echte mannen worden wakker en zien dat het bovendien niet langer ethisch is. De planeet kan onmogelijk 7 miljard mensen voeden die leven als een oermens. Zo’n wereld vraagt om een lifestyle van mededogen en eerlijkheid. Daarom vraagt deze tijd om mannen die leven vanuit hun waarden, mannen die hun hart laten spreken in hun lifestyle.

7. Planten eten maakt je een leider

En echte mannen gaan daarin voorop: pioniers van de lifestyle van mededogen en eerlijkheid. De plantaardige lifestyle is de lifestyle van de toekomst – daarover bestaat geen twijfel. Wetenschappers die zich bezighouden met de toekomst van onze planeet weten het zeker: in 2050 moeten we allemaal onze lifestyle ingrijpend hebben aangepast. De wal keert het schip – we móeten wel. Er is eenvoudig niet genoeg grond voor onze gulzige lifestyle met vlees, vis en zuivel. Alleen met een plantaardige lifestyle kunnen we de 9 miljard mensen voeden die er dan op aarde zullen leven.

Echte mannen weten dat 'zorg voor de ander' en 'zorg voor het geheel' feminiene (vrouwelijke) kwaliteiten zijn die hen als man compleet maken. Deze tijd vraagt niet om de stoere machoman die niet verder kijkt dan zijn eigen belang, maar om sterke, betrouwbare mannen die het lef hebben hun hart te laten spreken. Mannen die durven opstaan, pionier en leider willen zijn.

De planteneter van vandaag is zo'n pionier en een leider. Hij neemt initiatief en verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven en dat van zijn medemens. Een planteneter loopt voorop in een beweging die het leven toekomst biedt. En deze pioniers zijn hard nodig.

Dus: mannen, sta op en doe wat je moet doen!

P.S. De man op de foto is Liam Hemsworth, bekend van de film The Hunger Games. Hij is door de PETA uitgeroepen tot de meest sexy vegan man van 2016.

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!